Gulášová polévka – gulášovka I.

150 g vepřového masa
100 g hovězího masa
2 cibule
1 malá mrkev
malá paprika
hrnek oloupaných rajčat
lžíce másla
sůl, lžička sladké papriky, pepř
česnek
1/2 šálku smetany

Gulášová polévka – recept


Tato gulášová polévka je jemnější varianta gulášových polévek. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a maso, přidáme nasekanou zeleninu a vše lehce podusíme za podlévání trochou vody. Pak přidáme mletou papriku a dolejeme vodou. Vše vaříme doměkka, pak se gulášová polévka dochutí česnekem, solí, pepřem a přilejeme smetanu.
Gulášová polévka se podává s pečivem

TIP

Chceme-li, aby gulášová polévka – gulášovka byla rychleji hotová, pomeleme maso před dušením nahrubo na masovém mlýnku.