Guláš z králíka

králík
tuk
cibule
česnek
rajčata
mletá paprika
sůl, pepř
kmín
majoránka
hladká mouka

Guláš z králíka – recept

Odleženého a očištěného králíka nakrájíme na kousky. Asi na 50 g tuku zpěníme najemno nakrájenou cibuli, vložíme pak na ni maso, posypeme paprikou, osolíme, přidáme 2 oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, pepř, 1 – 2 stroužky česneku (podle množství masa) , špetku majoránky, kmín a zvolna dusíme.
Když je maso měkké, necháme šťávu vysmahnout až na tuk, zaprášíme jej hladkou moukou, krátce osmahneme, rychle promícháme, zalijeme studenou vodou (pořád mícháme, aby nám nevznikly žmolky) a ještě krátce podusíme.

Guláš z králíka můžeme podávat s vařenými brambory nebo s bílým pečivem.