Džem z jahod a třešní

Doma udělané chutnají nejlépe!

700 g jahod (omyté a očištěné)
700 g třešní (vypeckovaných)
2 lžičky kyseliny citronové Dr. Oetker
2 sáčky dietní želírovací cukr Dr. Oetker

Džem z jahod a třešní – recept

Ovoce nakrájíme na menší kousky, příp. rozmačkáme a smícháme v hrnci s kyselinou citronovou a dietním želírovacím cukrem.
Za stálého míchání vše přivedeme k varu a nejméně 3 minuty za stálého míchání vaříme a je-li třeba, zbavujeme případné pěny.
Uvařenou směs okamžitě plníme do připravených čistých sklenic (z uvedeného množství ovoce 4 sklenice po 375 ml), uzavřeme a na 5 minut obratíme dnem vzhůru.
Poté obratíme zpět a po vychladnutí džem z jahod a třešní ukládáme (do sklepa, spížky, komory ap.).