Cuketový bramborák

500 g cukety
300 g polohrubé mouky
150 g eidamu
100 g slaniny
3 vejce
1 cibuli
6 stroužků česneku
1 lžičku prášku do pečiva
majoránku
sůl, pepř
tuk

Cukety nastrouhejte na hrubém struhadle, osolte a promíchejte a nechte chvíli stát, aby pustila šťávu. Tu pak slijte, přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný sýr,prolisovaný česnek, majoránku a pepř.
Vše důkladně promíchejte, přidejte celá vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto ještě jednou dobře promíchejte, je-li příliš husté, můžete přidat trochu vody nebo mléka. Těsto vlijte do pekáčku vymazaného tukem a pečte do zlatova.

TIP

Nemáme-li moc času pro pečení jednotlivých bramboráků, dáme těsto na větší pekáč nebo vyšší plech a upečeme v troubě.