Čokoládový koláč s jahodami

Těsto:

4 vejce
200 g cukru
250 ml mléka
120 g Hery
250 g mouky (napůl hladká a polohrubá)
1 kypřící prášek do pečiva
100 g čokolády na vaření
1 lžička kakaa
Hera na vymazání formy

Na ozdobení:

400 g čerstvých jahod
trochu jahodového džemu
moučkový cukr na posypání koláče

Čokoládový koláč s jahodami – recept

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny (el. šlehačem na nejvyšší rychlost asi 3 minuty), pak vmíchejte mléko a rozpuštěnou (ale ne teplou) Heru.
Mouku smíchejte s kypřícím práškem, přidejte na kousky nasekanou čokoládu a kakao a smíchejte vše s pěnou.
Formu vymažte Herou (nebo vyložte pečicím papírem), dejte do ní těsto a pečte v předehřáté troubě na 180° C asi 20 – 25 minut.
Omyté a dobře okapané jahody rozřízněte napůl. Jahodový džem mírně ohřejte a natřete jím koláč. Navrch poskládejte jahody a pocukrujte.

Čokoládový koláč s jahodami (asi 16 porcí) je snadný a výborný, určitě si na něm smlsnete.