Buřtguláš s fazolkami

800 g brambor
4 páry párků (nebo klobásek)
200 g fazolkových lusků
2 lžíce sádla
4 stroužky česneku
1 cibule
50 g hladké mouky
1 lžíce sladké mleté papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl, pepř
1 lžíce drcené majoránky
0,5 dl mléka

Buřtguláš s fazolkami – recept

V kastrolu na polovině sádla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a 2 nasekané stroužky česneku. Poprašíme moukou a umícháme růžovou jíšku. Kastrol odstavíme stranou, vmícháme kmín a mletou papriku, zalijeme vodou nebo vývarem, promícháme a vrátíme na oheň a přivedeme k varu.
Pak vložíme na kostky nakrájené syrové brambory, osolíme a dusíme za občasného míchání doměkka.
Na zbylém sádle opečeme na kolečka nakrájené párky, přisypeme očištěné fazolové lusky, opepříme a ještě společně chvíli opékáme. Směs poprášíme lžičkou sladké papriky a zastříkneme vodou.
Když jsou brambory měkké, přidáme k nim párky s fazolkami, utřený česnek, zjemníme mlékem a společně ještě chvíli povaříme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

Chceme-li mít buřtguláš s fazolkami pikantnější, přidáme špetku pálivé papriky.