Budapešťská krémová pomazánka

Lehká, zdravá a chutná pomazánka.

1 kostka tvarohu
1 lžička mleté papriky
sůl, pepř
200 g pomazánkového másla (bez příchuti)
2 lžíce másla (nebo Ramy ap.)
150 g sterilované kapie

Budapešťská krémová pomazánka – recept

Do změklého másla vmícháme mletou papriku. Pomazánkové máslo ušleháme s tvarohem a přidáme máslo s mletou paprikou.
Okapanou sterilovanou kapii nasekáme na hodně malé kousíčky, poté vmícháme do ušlehaného krému a vše podle chuti osolíme a opepříme.
Pomazánku namazanou na pečivu můžeme přizdobit proužky kapie.

TIP

Budapešťská krémová pomazánka může být ještě ochucena hodně nadrobno nakrájenou cibulkou, kterou jsme před vložením do pomazánky spařili vroucí vodou (přes cedník). Takto upravena cibule nevadí ani tomu, kdo ji nemusí.