Bramborový guláš s houbami

1,5 kg brambor
2 středně velké cibule
2 lžíce tuku
1 lžička mleté papriky
kmín, sůl, mletý pepř
houby (čerstvé nebo sušené, předem namočené)
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku

Bramborový guláš s houbami – recept

Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Povaříme.
Pak přisypeme nakrájené brambory, osolíme, opepříme, pokmínujeme, přidáme pokrájené houby a podusíme.
Nakonec přidáme máslo, utřený česnek, povaříme, přisolíme, opepříme podle chuti.

Bramborový guláš s houbami podáváme s chlebem nebo pečivem.