Božské kuře

1 větší kuře

300 g cibule

300 g šunky (ev. šunkového salámu)

250 g sýra (ementál, eidam apod.)

5 stroužků česneku

sůl, pepř

olej

Božské kuře – recept

Vykostěné kuře nakrájíme na kousky libovolné velikosti, které trochu osolíme.
Připravíme si pekáček, který vymažeme olejem a vrstvíme následovně: Na dno dáme nakrájenou šunku, na ni pak kuřecí maso, které mírně opepříme a potřeme česnekem rozetřeným se solí, poté zasypeme na kolečka pokrájenou cibulí a vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem. Takto uděláme i další vrstvu, kterou zakončíme sýrem.

Božské kuře pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.

TIP

Takto připravené kuře chutná opravdu výjimečně, kdo jej ochutnal, označil jídlo za „božské“, proto tento název.
Můžeme k němu podávat jak brambory vařené, tak hranolky či kroketky a podle vlastní chuti buď zeleninový salát nebo různé dresinky.