1 větší kuře
300 g cibule
300 g šunky (ev. šunkového salámu)
250 g sýra (ementál, eidam apod.)
5 stroužků česneku
sůl, pepř
olej
Božské kuře – recept
Vykostěné kuře nakrájíme na kousky libovolné velikosti, které trochu osolíme.
Připravíme si pekáček, který vymažeme olejem a vrstvíme následovně: Na dno dáme nakrájenou šunku, na ni pak kuřecí maso, které mírně opepříme a potřeme česnekem rozetřeným se solí, poté zasypeme na kolečka pokrájenou cibulí a vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem. Takto uděláme i další vrstvu, kterou zakončíme sýrem.
Božské kuře pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.
TIP
Takto připravené kuře chutná opravdu výjimečně, kdo jej ochutnal, označil jídlo za „božské“, proto tento název.
Můžeme k němu podávat jak brambory vařené, tak hranolky či kroketky a podle vlastní chuti buď zeleninový salát nebo různé dresinky.