Bageta s překvapením

1 bageta
100 g sýr lučina
50 g máslo
200 g pomazánkové máslo
2 vejce natvrdo
100 g salámu (podle vlastní chuti)
1 menší cibule
1 malá červená papriky
2-3 sladkokyselé okurky
mletý pepř
mletá paprika

Bageta s překvapením – recept

Abychom vyrobili bagetu s překvapením, musíme nejdříve bagetu vydlabat, a to tak, že odkrojíme oba konce a střídu vyřežeme a vytlačíme koncem vařečky.
Pak si připravíme náplň – máslo vyšleháme s mletou paprikou a špetkou pepře, přidáme lučinu a pomazánkové máslo a ušleháme hladký krém. Do něho pak vmícháme nadrobno nakrájenou papriku, okurky, vejce uvařená natvrdo a cibuli. Všechno dobře promícháme.
Vzniklou hmotou naplníme bagetu. Bageta s překvapením je hotova, zabalíme ji do potravinové fólie a necháme v lednici ztuhnout a rozležet.
Před podáváním bagetu nakrájíme na kolečka.

TIP

Bagetu můžeme podávat jako lehkou večeři nebo pohoštění návštěvám. Výhodou je, že si ji můžeme připravit předem.Namísto bagety můžeme použít též veku a plnit ji podle vlastní chuti a fantazie surovinami (salámy, maso, ryby) co dům dal.