50/4 – Česneková omáčka s bramborem a opečeným salámem

2 lžíce sádla
3-4 stroužky česneku
hladká mouka
trochu laku ze sterilov. okurek
špetku majoránky
800 – 1000 g brambor
400 g měkkého salámu na opečení (gothaj, párkový, špekáčky ap.)

R o z p o č e t :

sádlo………………… 4 Kč
česnek………………..3 Kč
mouka, majoránka…………………..1 Kč
brambory…………………….10 Kč
salám……………………… 30 Kč

C e l k e m …………………… 48 Kč

Česneková omáčka s bramborem a opečeným salámem – recept

Na lžíci sádla krátce osmažíme jemně nastrouhaný česnek, přidáme 1 – 2 lžíce hladké mouky, necháme jíšku trochu ztmavnout a zalijeme vodou (lakem) ze sterilovaných okurek a podle potřeby dolijeme ještě studenou vodu. Rychle vše promícháme dohladka, přivedeme k varu, vaříme asi 10 – 15 minut mírným varem. Ke konci vaření přidáme špetku majoránky, ev. přisolíme či přisladíme (záleží na tom, jak výrazný byl lak z okurek).

Mezitím jsme si uvařili brambory a opekli na kolečka či na ježka nakrájený salám.

Česneková omáčka s bramborem a opečeným salámem je vítanou změnou v našem jídelníčku, navíc je to poměrně rychle uvařený oběd či večeře pro celou rodinu a v neposlední řadě i velmi levně.