Pečená ryba na zelenině

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Pečená ryba na zelenině

800 g rybího masa (kapr, filety z tresky apod.)
sůl
tuk na vymazání pekáčku
1 cibuli
3 stroužky česneku
120 g zelených fazolek
120 g mrkve
2 - 3 rajčata
olej na smažení
2 lžíce mraženého hrášku
1 lžíce rozinek
1 lžíci sekané petrželky
mletý černý pepř
1 lžičku kmínu
150 ml sherry nebo sladkého vína
měsíčky citrónu a bylinky na ozdobení



Rybí maso očistíme a rozdělíme na porce. Osolíme je a vložíme do dobře vymazaného pekáčku.
Cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, rajčata na měsíčky.
Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli. Vmícháme mrkev s fazolkami a opečeme je. Přidáme rajčata, česnek, hrášek, rozinky a petrželku. Směs dochutíme solí, pepřem a kmínem, zalijeme vínem a stejným množstvím vody. Vše prohřejeme a nalijeme na rybu v pekáčku.
Pekáček vložíme do trouby a pečeme při 200°C doměkka.
Upečenou rybu pokapeme citrónovou šťávou. Ozdobíme měsíčky citrónu a bylinkami.

TIP

Zmrazenou rybu vcelku s kůží nerozmrazujte nikdy v teplé vodě, pouze ve studené. Filé pak při pokojové teplotě.



[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 16. 11. 2007 | 2752 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Pečená ryba na zelenině
Ryba, pečená ryba, zelenina

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |