Rizoto se šunkou
300 g rýže (pro 4 porce) 800 ml vývaru 300 g zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice) 1 cibule 200 g šunky 2 lžíce oleje špetku šafránu sůl, pepř strouhaný parmezán
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
300 g rýže (pro 4 porce) 800 ml vývaru 300 g zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice) 1 cibule 200 g šunky 2 lžíce oleje špetku šafránu sůl, pepř strouhaný parmezán
1 slepice sůl 60 g másla 100 g kořenové zeleniny (mrkev,celer,petržel) 1 cibule několik zrnek pepře a nového koření 1-2 bobkové listy špetku tymiánu 2 dl smetany 50 g hladké mouky hořčice, citr. šťáva, cukr
2 větší mrkve 1 střední petržel 1/4 většího celeru 1/2 brokolice sůl, zelená petrželka, muškátový květ hlava z kapra, kostra, vnitřnosti, jikry či mlíčí 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky
800 g rybího masa (kapr, filety z tresky apod.) sůl tuk na vymazání pekáčku 1 cibuli 3 stroužky česneku 120 g zelených fazolek 120 g mrkve 2 – 3 rajčata olej na smažení 2 lžíce mraženého hrášku 1 lžíce rozinek 1 lžíci sekané petrželky mletý černý pepř 1 lžičku kmínu 150 ml sherry nebo sladkého […]
3 brambory mrkev, celer, petržel 1-2 stroužky česneku sůl, majoránka,vegeta,1 lžíce sádla nebo oleje 1 lžíce hladké mouky
Těstoviny (mušle) salátová okurka rajčata ředkvičky barevné papriky jogurt, kysaná smetana česnek, cibulka olivový olej čerstvé bylinky (bazalka, oreano, šalvěj sůl, pepř
8 špekáčků 2 větší cibule 2 stroužky česneku 4 sterilov. okurky 4 chilli papričky 2 lžíce sterilov. hrášku 400 ml černého piva 200 ml kečupu
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress