Vepřové kolínko na černém pivu
Můžete si připravit den či dva předem. 4 menší vepřová kolena drcený kmín jalovec 100 g špeku 350 g kořenové zeleniny 500 ml černého piva 160 g cibule sůl hnědý cukr sádlo
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
Můžete si připravit den či dva předem. 4 menší vepřová kolena drcený kmín jalovec 100 g špeku 350 g kořenové zeleniny 500 ml černého piva 160 g cibule sůl hnědý cukr sádlo
4 vejce 2 stroužky česneku uzeninu (zbytky z lednice) kousek špeku 2 cibule sůl, pepř, sladká paprika vařené brambory kousek tvrdého sýra sterilovaný nebo zmrazený hrášek olej
asi 800 g jelení kýty bez kosti sůl 1/2 lžíce drcených jalovčinek 6 kuliček celého pepře 6 kuliček nového koření 2 bobkové listy 2 snítky tymiánu 4 snítky rozmarýnu 2 lžíce oleje svazek karotky 1 středně velký celer 3 cibule 50 g špeku 200 ml bílého vína
3 kuřecí stehna asi 100 g uzeného špeku (nebo anglické) 1/2 lžičky mleté sladké papriky sůl 1 cibule kousek mrkve, petržele, celeru(může být i celerová nať) 1 sladká smetana 1 lžíce hladké mouky 1 lžička rybízového džemu (nebo brusinek) špetka cukru a citrónová šťáva
8 housek 100 g slaniny 100 g uzeného masa nebo salámu 1/4 l mléka 3 vejce 250 g hrubé mouky sůl, pepř
Játra špek pikantní naloženou zeleninu (Halali apod.) smetana hladká mouka sůl, citronová šťáva i kůra bujon
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress