Žampiónová omeleta
6 – 8 vajec (2 na 1 porci) 200 g žampiónů 1 cibule 2 lžíce mléka 1 – 2 lžíce oleje špetka kmínu sůl, pepř
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
6 – 8 vajec (2 na 1 porci) 200 g žampiónů 1 cibule 2 lžíce mléka 1 – 2 lžíce oleje špetka kmínu sůl, pepř
500 g mletého masa 1 vejce 1 cibule 2 stroužky česneku strouhanka 100 g nivy špetka majoránky 1 lžička papriky sladké mleté sůl vaječina ze dvou vajec
slepice (asi 1,2 kg) 3 l vody 2 lžičky soli 4 kuličky pepře 3 kuličky nového koření 3 lžičky strouhaného křenu 1 smetana ke šlehání 2 lžíce polohrubé mouky 1 cibule 3 lžíce másla 1 knedlík (koupíme hotový)
2 brokolice 1 lžíce olivového oleje 1 cibule sůl, pepř 1 l vývaru (slepičí z bujonové kostky) 1 – 2 brambory šťáva ze 2 citrónů 1 smetana ke šlehání 2 hrnky vody
1 Romadúr 1 cibule bobkový list nové koření celý pepř česnek olivový olej
2 velká kuřecí prsa 1/2 velkého celeru 1 velká cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce hladké mouky grilovací koření, sůl olej
4 žluté cibule 3 vejce 4 lžíce oleje 8 dl vývaru (může být i z kostky) 1 lžíce másla 1 lžíce nasekané zelené petrželky sůl, pepř, drcený kmín 2 krajíčky chleba 1 jarní cibulka na ozdobu
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress