1 – 2 vejce
1 listové těsto
1 lžička kečupu
kmín
sůl
Rychlá kmínová chuťovka – recept
Listové těsto si rozdělíme na 2 – 3 díly a na pomoučeném vále vyválíme placky velikosti plechu. Přeneseme je na plechy s pečícím papírem a radýlkem nebo nožem je rozkrájíme na kostičky (obdélníčky nebo trojúhelníčky). Jednotlivé kousky nemusíme od sebe oddělovat, po upečení jdou bez problému odlomit.
Vejce rozšleháme se lžičkou kečupu a rádýlkem rozkrájené těsto potřeme rozšlehanou směsí.
Potřené těsto pak posypeme solí a mletým kmínem. Pečeme zprudka v předehřáté troubě dozlatova. Po upečení jednotlivé kousky od sebe oddělíme.
TIP
Rychlá kmínová chuťovka je výborná k vínu, pivu nebo jen tak k slanému mlsání. Je lehce zvládnutelná i začátečníky. Použijeme-li i jiná koření na posypání těsta, získáme pokaždé mňamku jiné chuti.