600 g pangasia
 koření na ryby
 sůl, pepř
 1 cibule
 3 střední mrkve
 olej
 1 lžíce másla
Pečený pangasius s mrkví – recept
 Rybu částečně rozmrazíme, omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme papírovou kuchyňskou  utěrkou, okořeníme, osolíme a necháme odležet asi 15 minut.
 Troubu si předehřejeme asi na 150° C.
 V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj rybu a přidáme očištěnou a nahrubo nakrájenou mrkev a cibuli. Vše podlijeme trochou vody a pečeme v troubě asi 45 minut doměkka. Během pečení rybu několikrát obrátíme. Krátce před dopečením zjemníme šťávu přidáním 1 lžíce másla.
TIP
Pečený pangasius s mrkví chutná výborně, jako příloha k němu jsou vhodné brambory (uvařené ve slupce), přizdobené čerstvou zeleninou.