400g mrkve
  400g cukru
  2 žloutky
  1 bílek
 75g másla
 asi 2 lžíce polohrubé mouky
  1 lžička anýzu
  1 lžička citrónové kůry
  1 lžička skořice
  mletý hřebíček
 1 kypřící prášek
 šlehačka na ozdobu
Mrkvový piškot – recept
 Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, dáme do nádoby, zasypeme pískovým cukrem a necháme stát, dokud se cukr nevsákne do mrkve. Pak rozetřeme žloutky s máslem a mletým kořením, spojíme s mrkvovou hmotou, přidáme mouku s kypřícím práškem, ušlehaný bílek a vymícháme těsto jako na lívance. 
  Těsto rozložíme na plech ve vrstvě 1,5 až 2cm a pečeme v troubě na slabo asi 40 minut. 
Hotový mrkvový piškot posypeme práškovým cukrem a ozdobíme šlehačkou.