Pečený pangasius s mrkví

600 g pangasia
koření na ryby
sůl, pepř
1 cibule
3 střední mrkve
olej
1 lžíce másla

Pečený pangasius s mrkví – recept

Rybu částečně rozmrazíme, omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou, okořeníme, osolíme a necháme odležet asi 15 minut.
Troubu si předehřejeme asi na 150° C.
V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj rybu a přidáme očištěnou a nahrubo nakrájenou mrkev a cibuli. Vše podlijeme trochou vody a pečeme v troubě asi 45 minut doměkka. Během pečení rybu několikrát obrátíme. Krátce před dopečením zjemníme šťávu přidáním 1 lžíce másla.

TIP

Pečený pangasius s mrkví chutná výborně, jako příloha k němu jsou vhodné brambory (uvařené ve slupce), přizdobené čerstvou zeleninou.