Zelňačka s klobásou


  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: info@alida.cz

Zelňačka s klobásou

250 g zelí
1,5 l vody
3 větší brambory
1 cibuli
2 stroužky česneku
30 g sádla
30 g hladké mouky
1 lžičku mleté papriky
2 pikantnější klobásy
1 zakysaná smetana
kmín, sůl, pepř



Zelňačka s klobásou - recept

Očistěné zelí nakrájejte na nudličky a dejte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Oloupané brambory nakrájejte na kostky a spolu s kmínem a prolisovaným česnekem je přidejte do polévky. Cibuli nakrájejte nadrobno, osmažte ji na sádle, zapražte hladkou moukou a mletou paprikou a udělejte tmavší jíšku, kterou zřeďte vývarem ze zelí a povařte. Potom povařenou jíšku přeceďte, přidejte do polévky a ještě povařte.
Před dovařením přidejte na kolečka nakrájenou klobásu.
Polévku zjemněte smetanou a prohřejte, ale už ji nevařte.

Zelňačka s klobásou a pečivem či chlebem je poměrně sytá a může být proto podávána i jako hlavní jídlo.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 3]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 09. 09. 2009 | 5609 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou, kysané zelí, klobásy, brambory, zakysaná smetana,

Príma receptář

Odpovědná osoba a majitel webu: Martin Šťastný © 2021 | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | TOPlist