Zelňačka s klobásou |
|
OK RECEPTY - MENU | Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: info@alida.cz |
LEVNÉ RECEPTY
OK menu
MASO
Na ohni a na grilu...
Guláše
Vepřové maso
Hovězí maso
Drůbež
Ryby
Zvěřina
Dary moře
Ostatní maso
Sojové maso
OSTATNÍ JÍDLA
POLÉVKY
SLADKÁ JÍDLA
STUDENÁ KUCHYNĚ
|
Zelňačka s klobásou
250 g zelí
1,5 l vody 3 větší brambory 1 cibuli 2 stroužky česneku 30 g sádla 30 g hladké mouky 1 lžičku mleté papriky 2 pikantnější klobásy 1 zakysaná smetana kmín, sůl, pepř Zelňačka s klobásou - recept Očistěné zelí nakrájejte na nudličky a dejte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Oloupané brambory nakrájejte na kostky a spolu s kmínem a prolisovaným česnekem je přidejte do polévky. Cibuli nakrájejte nadrobno, osmažte ji na sádle, zapražte hladkou moukou a mletou paprikou a udělejte tmavší jíšku, kterou zřeďte vývarem ze zelí a povařte. Potom povařenou jíšku přeceďte, přidejte do polévky a ještě povařte. Před dovařením přidejte na kolečka nakrájenou klobásu. Polévku zjemněte smetanou a prohřejte, ale už ji nevařte. Zelňačka s klobásou a pečivem či chlebem je poměrně sytá a může být proto podávána i jako hlavní jídlo. Vydáno dne 09. 09. 2009 | 5609 přečtení | ![]() ![]() Zelňačka s klobásou
|
Odpovědná osoba a majitel webu: Martin Šťastný © 2021 |
RSS kanál - k volnému použití na Váš web |