Vývar s celestýnskými nudlemi

Hovězí maso (nejlépe žebro)
2 l studené vody
2 mrkve
2 bobkové listy
4 kuličky celého pepře
4 kuličky nového koření
petrželová nať
sůl, polévkové koření

Na nudle:

1 vejce

70 g hrubé mouky

asi 1/4 l mléka

sůl

olej

Vývar s celestýnskými nudlemi – recept

Do osolené vody přidáme hovězí žebro, mrkve, koření a asi hodinu povaříme (v papiňáku samozřejmě kratší dobu), poté vývar scedíme do jiného hrnce. Maso spolu s mrkví drobně pokrájíme a vrátíme do vývaru a dochutíme podle potřeby polévkovým kořením Maggi. Pak uděláme celestýnské nudle, které po vychladnutí dáme na jednotlivé (4) talíře a zalijeme horkým vývarem.

TIP

Vývar s celestýnskými nudlemi si můžete připravit nejen z hovězího masa, ale i z pár masitých vepřových či drůbežích kostí.