1kg vepřového plecka
3 větší cibule
5 stroužků česneku
2 lžičky gulášového koření (nebo kari)
3 lžičky sladké mleté papriky
3 lžíce solamylu
sůl, pepř
2 masoxy
feferonka
0,75 až 1 litr vody
Vepřový guláš bez míchání a tuku - recept
Maso a cibuli nakrájíme, přidáme prolisovaný česnek, koření a solamyl, pořádně promícháme. V hrníčku rozpustíme kostky masoxu, přidáme k ostatním surovinám a zalijeme vodou.
Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme při teplotě 230°C asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení guláš nepodléváme ani nesundáváme alobal.
Vepřový guláš bez míchání a tuku podáváme s chlebem nebo těstovinami či knedlíkem. Chutnat bude i s rýží.
Vydáno dne 12. 01. 2009 | 8816 přečtení |
|