Slezská brynzová polévka


  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: info@alida.cz

Slezská brynzová polévka

150 g brynzy
7 dl mléka
2 dl smetany
80 g slaniny
50 g másla
30 g škrobu
100 g bílé veky
podravka, bílý pepř



Slezská brynzová polévka - recept

Slaninu nakrájenou na kostičky mírně rozpustíme a potom k ní postupně nadrobíme brynzu. Promícháme, zalijeme vlažným mlékem a přivedeme k varu. Směs zahustíme škrobem (solamylem) rozmíchaným ve studené vodě a necháme ještě asi 2 minuty mírně provařit.
Polévku zjemníme smetanou a okořeníme podravkou i pepřem.
Na pánvi orestujeme bez tuku kostičky veky či chleba, vložíme je na talíř a zalijeme polévkou.

Slezská brynzová polévka může být na talíři posypána jemně nakrájenou petrželkou!



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 29. 07. 2009 | 2167 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Slezská brynzová polévka
Slezská brynzová polévka, brynza, slanina, podravka, mléko

Príma receptář

Odpovědná osoba a majitel webu: Martin Šťastný © 2021 | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | TOPlist