Slaninová velikonoční nádivka


  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: info@alida.cz

Slaninová velikonoční nádivka

100 g slaniny
1 cibule
100 g šunky
3 žemle
3 vejce
1 hrnek mléka
6 kusů spařených, oloupaných a nasekaných mandlí
játra, srdce a žaludek z krůty
zelená petrželka
muškátový květ, pepř, sůl



Slaninová velikonoční nádivka - recept

Na pánvi nechte škvařit nadrobno nakrájenou slaninu. Přidejte na kousky nakrájené drůbky, na kostičky nakrájenou cibuli a vše osmahněte. Potom podlijte trochou vody a nechte podusit.
Žemle nakrájejte na kostky, přelijte mlékem a nechte je nasáknout. Poté vmíchejte žloutky, podušené drůbky, nakrájenou šunku, osolte, opepřete a vmíchejte muškátový květ a mandle.
Pokud je nádivka řídká, přisypte trochu strouhanky. Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný ze tří bílků.
Navrstvěte do vymazané formy a dejte péct do rozpálené trouby.
Dozlatova upečená slaninová velikonoční nádivka je postačující pro 8 porcí.



[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 09. 04. 2009 | 2062 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Slaninová velikonoční nádivka
Slaninová velikonoční nádivka, slanina, drůbky z krůty, vejce, žemle, mandle

Príma receptář

Odpovědná osoba a majitel webu: Martin Šťastný © 2021 | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | TOPlist