Náplň do koláčů, vdolků, buchet, závinů - 7 druhů |
|
OK RECEPTY - MENU | Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: info@alida.cz |
LEVNÉ RECEPTY
OK menu
MASO
Na ohni a na grilu...
Guláše
Vepřové maso
Hovězí maso
Drůbež
Ryby
Zvěřina
Dary moře
Ostatní maso
Sojové maso
OSTATNÍ JÍDLA
POLÉVKY
SLADKÁ JÍDLA
STUDENÁ KUCHYNĚ
|
Náplň do koláčů, vdolků, buchet, závinů - 7 druhů
K plnění koláčů, buchet, vdolků aj. dobrot z kynutého těsta uvádíme několik osvědčených základních náplní:
Náplň do koláčů, vdolků, buchet, závinů - recept - 7 druhů Předpis množství surovin pro jednotlivé náplně je odpovídající pro naplnění těsta, vypracovaného z 1/2 kg mouky. Tvarohová náplň do buchet, koláčů... : 400 g měkkého tvarohu 1 vejce 80 g cukru 1 lžíce rozinek vanilkový cukr Tvaroh rozmícháme s vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem a nakonec vmícháme přebrané, propláchnuté a spařené rozinky. Kdo chce, může použít rozinky namočené v rumu. Maková náplň do buchet, koláčů... : 200 g máku 1/4 l mléka 100 g dětských piškotů nebo máslových sušenek 1 - 2 lžíce rumu 2 lžíce rozinek (nebo kandovaná pomerančová kůra) 1/2 vejce cukr vanilkový cukr špetka mleté skořice Jemně umletý mák povaříme v mléce, sejmeme z ohně, vmícháme jemně umleté piškoty (sušenky), rum, přebrané, propláchnuté a spařené rozinky nebo pokrájenou pomerančovou kůru, vejce, vanilkový cukr, skořici a podle chuti osladíme Jablečná náplň do buchet, koláčů... : 1 kg jablek 20 g másla 100 g cukru kousek celé skořice Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, podusíme je na másle s přídavkem skořice a s trochou cukru. Když je náplň dostatečně hustá, odstavíme z ohně, vyjmeme skořici a náplň přisladíme podle chuti, podle potřeby můžeme též přidat trošku citrónové šťávy. Není-li jablečná náplň dost hustá, přidáme trochu rozdrcených piškotů. Ořechová náplň do buchet, koláčů... I: 250 g vlašských ořechů 120 g krupicového cukru 1 vejce 30 ml rumu Ořechy nastrouháme (umeleme), přidáme cukr, vejce a rum. Všechno dohromady dobře propracujeme (nejlíp rukou) a získáme náplň výtečné chuti. Ořechová náplň do buchet, koláčů... II: 100 g jader různých ořechů 100 g cukru 2 bílky 1 lžíce rumu 1 lžíce strouhané citrónové kůry Ořechy upražíme, promneme v utěrce, umeleme, přidáme cukr, našlehané bílky, rum a citrónovou kůru a dobře promíchme. Kokosová náplň do buchet, koláčů... : 200 g kokosu 250 ml mléka 80 g cukru krupice 20 g proslazené citrónové kůry 20 g proslazené pomerančové kůry 100 g prosaté strouhanky Mléko svaříme, přidáme mletý kokos a cukr. Promícháme, necháme mírně vychladnout, pak vmícháme kandovanou kůru a pro zahuštění jemně nastrouhanou strouhanku z bílého pečiva. Necháme úplně vychladnout. Kakaová náplň do buchet, koláčů... : 1 kakao cukr krupice máslo (ev. sádlo) Ve větší misce smícháme kakao s cukrem (podle chuti) a zakapáváme rozehřatým máslem a zpracováváme vidličkou, až získáme tužší směs. Vydáno dne 09. 03. 2009 | 51768 přečtení | ![]() ![]() Náplň do koláčů, vdolků, buchet, závinů - 7 druhů
|
Odpovědná osoba a majitel webu: Martin Šťastný © 2021 |
RSS kanál - k volnému použití na Váš web |