Masovosýrová cihla

Velmi chutné, „cihlu“můžeme uplatnit též jako malé pohoštění k vínku.

600 g kuřecích nebo krůtích prsíček
150 g šunky (nebo šunkového salámu)
200 g ementálu nebo čedaru
150 ml mléka
2 vejce
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
sůl
máslo na vymazání formy

Masovosýrová cihla – recept

Vejce rozmícháme s moukou, špetkou solí a postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až získáme hustou směs.
Formu na biskupský chlebíček vymažeme dobře máslem a postupně do ní klademe na tenčí plátky nakrájená a jemně naklepaná, nepatrně osolená prsíčka, na ně pak poklademe plátky šunky a nakonec plátky sýra. Takto postupujeme do vypotřebování surovin. Poslední vrstvu pak zalijeme rozmíchanými vejci tak, aby pronikly do všech vrstev, formu zakryjeme alobalem a pečeme v troubě při 180° C asi 40 minut.
Vychladlou formu i s jejím obsahem vložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom obsah vyklepneme na mísu, krájíme na plátky a podáváme se zeleninovým salátem.

TIP

Masovosýrová cihla může být v době přípravy okořeněná podle vlastní chuti i jinak, můžeme do ní přidat i zelené sekané bylinky, zelený hrášek aj. podle vlastního výběru.