Kuřecí dršťkovka

4 stehenní kuřecí řízky
2 lžíce oleje
1 sáček zeleninové směsi pod svíčkovou
2 cibule
sladká paprika
česnek
majoránka
1 kostka bujónu
pepř, sůl

Kuřecí dršťkovka – recept

Nakrájíme stehenní řízky napříč na dlouhé nudličky, poté je opečeme na oleji na vysoké teflonové pánvi spolu s nakrájenou cibulí. Pak přidáme zeleninu, promícháme, necháme ji změknout a stále mícháme, aby se nám nepřipálila.
Změklou zeleninu s masem zasypeme sladkou paprikou, lžící hladké mouky a rychle zalijeme studenou vodou. Přidáme bujonovou kostku.
Pokud je pánev po zalití asi 1 litrem vody malá, přelijeme vše do hrnce a dále vaříme do měkka. Nakonec ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem, podle potřeby dosolíme.

Kuřecí dršťkovka může být přizdobena sekanou zelenou petrželkou. Podáváme ji s pečivem, chutná výborně!