Krémová česneková omáčka |
|
OK RECEPTY - MENU | Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: info@alida.cz |
LEVNÉ RECEPTY
OK menu
MASO
Na ohni a na grilu...
Guláše
Vepřové maso
Hovězí maso
Drůbež
Ryby
Zvěřina
Dary moře
Ostatní maso
Sojové maso
OSTATNÍ JÍDLA
POLÉVKY
SLADK? JÍDLA
STUDEN? KUCHYNĚ
|
Krémová česneková omáčkaI přesto, že se nám už blíží jaro a některé dny nás sluníčko už pořádně zahřeje a svými paprsky nám doplní energii, pořekadlo „Březen, za kamna vlezem“ stále platí! A počasí nám v tuhle roční dobu ještě rádo servíruje upršené a chladné dny.
Já si tyto dny poměrně užívám, obzvlášť v neděli, kdy mám na plánu relax u nějakého oblíbeného filmu či seriálu. Já si k jídlu neodpustím nějaké výborné jídlo. V chladném počasí však nemám chuť na jakákoliv fresh a lehká jídla, ale nejlépe nějaké, které mě příjemně zahřeje, chutná delikátně a které zvládnu připravit v jednom hrnci, z pár surovin a během chvíle.
V angličtině jsou taková jídla nazývané jako „comfort food“ – od slova comfort což znamená v překladu: pohoda.
A o tu přesně v takové dny usilujeme!
Já si pod tímto pojmem okamžitě vybavím těstoviny s nějakou krémovou omáčkou, restovanou zeleninou, … v podstatě cokoliv, co obsahuje těstoviny.
Z toho důvodu jsem si pro vás připravila jeden z mých oblíbených receptů: česnekovou krémovou omáčku.
Ingredience: 2 sojové smetany (dohromady 400ml)
Postup: Cibuli si oloupeme a nakrájíme na velmi jemné kousky. Do hrnce si nalijeme olej, přidáme cibuli a lehce osmahneme do zlatova. Poté přidáme jeden prolisovaný česnek a ještě chvilku smažíme (ne však moc dlouho).
Do hrnce vlijeme 2 sojové smetany, přidáme sůl, pepř, lahůdkové droždí a hrnek vody, promícháme a přisypeme 250 gramů těstovin (já ráda používám farfalle (=mašličky) nebo fusilli (=vřetena)).
Ztlumíme plamen a omáčku stále mícháme, aby se nám těstoviny a omáčka nepřichytly ke dnu hrnce (když zapomenu, vždy se tak stane, tak pozor a pořádně míchat!) a přiléváme vodu dle potřeby, tedy než těstoviny změknou.
Omáčku ochutnáme, případně dochutíme dle preferencí.
Podáváme ještě teplé. Při dalším ohřívání přilít trochu vody, aby omáčka opět získala krémovou konzistenci, jelikož v lednici pak vždy ztuhne.
Dobrou chuť!
Vydáno dne 28. 03. 2019 | 1163 přečtení | ![]() ![]() Krémová česneková omáčka
|
Odpovědná osoba a majitel webu: Martin Šťastný © 2021 |
RSS kanál - k volnému použití na Váš web |