Jehněčí guláš

1kg jehněčího masa (plec)
olej
2 cibule
1 velká palice česneku
2 mrkve
1 petržel
2 lžíce hladké mouky
1/2 l zeleninového vývaru
2 bobkové listy, sůl, pepř

Jehněčí guláš – recept

Jehněčí plec omyjte a nakrájejte na kostky (asi 4 cm). V silnostěnném hrnci rozehřejte olej, osmahněte na něm zprudka maso a přendejte ho na talíř. Do stejného hrnce přidejte nakrájenou cibuli, česnek, nadrobno nakrájenou mrkev a petržel. Průběžně promíchávejte (asi 10 minut) a nechte zeleninu zlehka zhnědnout.
Poté vraťte maso do hrnce, poprašte hladkou moukou, osolte, opepřete a zalijte zeleninovým vývarem, přidejte bobkový list a zakryté duste asi 2 hodiny, dokud maso dobře nezměkne.

Jehněčí guláš podávejte nejlépe s bílým pečivem.