Gulášová polévka


  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: info@alida.cz

Gulášová polévka

hovězí maso (kližka) 300g
3 cibule
barmbory
malý rajský protlak
česnek
olej nebo sádlo
hladká mouka
sůl, paprika mletá (sladká nebo pálivá), majoránka



Gulášová polévka - recept

Na oleji (vo?avěji na sádle) osmahneme nakrájenou cibuli do hněda. Přidáme maso nakrájené na kostky (u gulášové polévky menší než u guláše) a osolíme. Maso pořádně orestujeme a podlijeme vodou. Přidáme 1/2 malého protlaku, přilijeme mletou papriku (tou nešetříme) rozmíchanou s trochou oleje a prolisovaný česnek. Vše dusíme do měkka - gulášová polévka chce čas - minimálně hodinu. Až maso změkne, přilijeme horkou vodu. Přidáme na kostky nakrájené brambory a okořeníme majoránkou. Vaříme tak dlouho, dokud nejsou barmbory OK. Zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě. Krátce (5-10 minut) povaříme a gulášová polévka je hotová.

TIP

gulášová polévka se může zahustit i nastrouhanou syrovou bramborou
místo syrového masa můžete použít i zbylé maso pečené či vařené - hovězí i vepřové - odpadne tak fáze dušení, můžete pak přidat kostku bujónu pro chuť
nejlepší chuť má gulášová polévka druhý den



[Akt. známka: 5,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 11. 11. 2007 | 5438 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Gulášová polévka

Príma receptář

Odpovědná osoba a majitel webu: Martin Šťastný © 2021 | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | TOPlist