Gulášová polévka |
|
OK RECEPTY - MENU | Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: info@alida.cz |
LEVNÉ RECEPTY
OK menu
MASO
Na ohni a na grilu...
Guláše
Vepřové maso
Hovězí maso
Drůbež
Ryby
Zvěřina
Dary moře
Ostatní maso
Sojové maso
OSTATNÍ JÍDLA
POLÉVKY
SLADK? JÍDLA
STUDEN? KUCHYNĚ
|
Gulášová polévka
hovězí maso (kližka) 300g
3 cibule barmbory malý rajský protlak česnek olej nebo sádlo hladká mouka sůl, paprika mletá (sladká nebo pálivá), majoránka Gulášová polévka - recept Na oleji (vo?avěji na sádle) osmahneme nakrájenou cibuli do hněda. Přidáme maso nakrájené na kostky (u gulášové polévky menší než u guláše) a osolíme. Maso pořádně orestujeme a podlijeme vodou. Přidáme 1/2 malého protlaku, přilijeme mletou papriku (tou nešetříme) rozmíchanou s trochou oleje a prolisovaný česnek. Vše dusíme do měkka - gulášová polévka chce čas - minimálně hodinu. Až maso změkne, přilijeme horkou vodu. Přidáme na kostky nakrájené brambory a okořeníme majoránkou. Vaříme tak dlouho, dokud nejsou barmbory OK. Zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě. Krátce (5-10 minut) povaříme a gulášová polévka je hotová. TIP gulášová polévka se může zahustit i nastrouhanou syrovou bramborou místo syrového masa můžete použít i zbylé maso pečené či vařené - hovězí i vepřové - odpadne tak fáze dušení, můžete pak přidat kostku bujónu pro chuť nejlepší chuť má gulášová polévka druhý den
Související články:
Gulášová polévka zase jinak (08.06.2010) Vylepšená gulášová polévka (03.05.2009) Gulášová polévka z mletého masa (17.01.2009) Dršťková polévka II. (29.12.2007) Dršťková polévka I. (19.12.2007) Gulášová polévka - gulášovka I. (18.12.2007) Dršťková polévka z hlívy ústřičné (10.11.2007) Vydáno dne 11. 11. 2007 | 5438 přečtení | ![]() ![]() Gulášová polévka
|
Odpovědná osoba a majitel webu: Martin Šťastný © 2021 |
RSS kanál - k volnému použití na Váš web |