Domácí pesto


  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: info@alida.cz

Domácí pesto

1 svazek nahrubo nakrájené čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
80 ml olivového oleje
30 g piniových (nebo vlašských) oříšků
100 g nastrouhaného parmezánu
mořská sůl



Domácí pesto - recept

V misce utřeme bazalku s česnekem, mořskou solí, lžící oleje a oříšky. Postupně přiléváme zbylý olej a rozmícháme na hladkou hmotu. Přimícháme pak sýr a domácí pesto je hotovo.
V chladničce je můžeme uchovat 5 - 7 dní, nejlepší je však domácí pesto připravené krátce před podáváním.

TIP

Pesto je obvykle podáváno s těstovinami, Italové též těstoviny podávají s bramborami nakrájenými na plátky a vařenými zelenými fazolkami. Oboje vaří ve vodě nachystané pro přípravu těstovin. Jakmile jsou brambory a fazolky téměř uvařené, přidávají k nim těstoviny a vaří je al dente. Pak uvařené suroviny slijí a ochutí pestem, případně přistrouhají sýr a ředí lehkým bílým jogurtem nebo bílým vínem.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 07. 04. 2008 | 3927 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Domácí pesto
Domácí pesto, bazalka, olivový olej, parmezán, oříšky

Príma receptář

Odpovědná osoba a majitel webu: Martin Šťastný © 2021 | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | TOPlist