Čínská pórková polévka |
|
OK RECEPTY - MENU | Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: info@alida.cz |
LEVNÉ RECEPTY
OK menu
MASO
Na ohni a na grilu...
Guláše
Vepřové maso
Hovězí maso
Drůbež
Ryby
Zvěřina
Dary moře
Ostatní maso
Sojové maso
OSTATNÍ JÍDLA
POLÉVKY
SLADKÁ JÍDLA
STUDENÁ KUCHYNĚ
|
Čínská pórková polévka
1 1/4 l hovězího nebo kuřecího vývaru
100 - 200 g libové vepřové kýty špetka zázvoru 1 lžička Solamylu 200 g bílé části pórku sůl špetka cukru glutamát sodný 1 lžíce bílého vína (nemusí však být) Čínská pórková polévka - recept Vepřovou kýtu pokrájíme přes vlákna na velmi jemné plátky, přidáme sůl, zázvor, cukr, glutamát, víno, promícháme, pak vmícháme půl lžičky Solamylu a uložíme na chvilku do chladničky. Očištěný pórek pokrájíme na velmi tenké nudličky. Vývar přivedeme k varu, vsypeme pórek, povaříme asi 2 minuty, pak vmícháme masovou směs a vaříme asi 5 - 6 minut. Zbylou škrobovou moučku (Solamyl) rozmícháme ve lžíci studené vody, vlijeme do polévky a za stálého míchání povaříme ještě minutu. Hned podáváme. TIP Se stejnými surovinami a postupem jako čínská pórková polévka se vaří i čínská zelná polévka - namísto pórku dáte hlávkové zelí. Vydáno dne 27. 09. 2009 | 3045 přečtení | ![]() ![]() Čínská pórková polévka
|
Odpovědná osoba a majitel webu: Martin Šťastný © 2021 |
RSS kanál - k volnému použití na Váš web |