Chlebíčková pomazánka + foto |
|
OK RECEPTY - MENU | Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: info@alida.cz |
LEVNÉ RECEPTY
OK menu
MASO
Na ohni a na grilu...
Guláše
Vepřové maso
Hovězí maso
Drůbež
Ryby
Zvěřina
Dary moře
Ostatní maso
Sojové maso
OSTATNÍ JÍDLA
POLÉVKY
SLADK? JÍDLA
STUDEN? KUCHYNĚ
|
Chlebíčková pomazánka + foto![]() mrkev cibule nakládané okurky tatatrská omáčka nebo majonéza hořčice sůl, pepř, cukr, ocet Chlebíčková pomazánka - recept Očištěnou mrkev uvaříme do měkka (nerozvařit, aby se dala strouhat) v nálevu z 1/2 l vody, 2 polévkových lžic octa, 2 polévkových lžic cukru a 1/2 kávové lžíce soli. 4 větší brambory (6 menších) uvaříme ve slupce v osolené vodě (20-30minut - vyzkoušejte píchnutím do brambory).
Menší cibuli nakrájíme hodně nadrobno. Cibulku spaříme - přelejem ji v sítku 1 litrem vroucí vody. Cibulka bude jemnější a déle vydrží.
Po uvaření necháme brambory ve slupce vychladnout, ale ne úplně. Loupou se nejlépe vlažné až mírně teplé. Studené se loupou špatně! Nastrouháme oloupané brambory na hrubém struhadle (nějkvětší oka). Pak přistrouháme nahrubo i mrkev a větší nakládanou okurku. Přidáme spařenou cibulku.
Dále přidáme polévkovou lžíci plnotučné hořčice a tatarskou omáčku - na toto množství stačí 100 g sáček tatarské omáčky. Pořádně promícháme. Pokud je pomazánka moc tuhá, přidáme trošku nálevu z nakládaných okurek.
A je to. Můžeme začít mazat základ na chlebíčky...
TIP Tento recept na pomazánku na chlebíčky není dogma. Dá se různě obmě?ovat a dochucovat. Do pomazánky můžete nastrouhat sýr nebo salám. Přidáním česneku získáte dobrý základ na jednohubky... Pokud Vám zbudou brambory od oběda, dají se použít i tyto. Mrkev nemusí být vařená v nálevu ... Vydáno dne 07. 03. 2008 | 15777 přečtení | ![]() ![]() Chlebíčková pomazánka + foto
|
Odpovědná osoba a majitel webu: Martin Šťastný © 2021 |
RSS kanál - k volnému použití na Váš web |