Bramborový nákyp s brokolicí, květákem a cibulí |
|
OK RECEPTY - MENU | Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: info@alida.cz |
LEVNÉ RECEPTY
OK menu
MASO
Na ohni a na grilu...
Guláše
Vepřové maso
Hovězí maso
Drůbež
Ryby
Zvěřina
Dary moře
Ostatní maso
Sojové maso
OSTATNÍ JÍDLA
POLÉVKY
SLADKÁ JÍDLA
STUDENÁ KUCHYNĚ
|
Bramborový nákyp s brokolicí, květákem a cibulí
Pikantní specialita - klasika, snadná, lehká - z jednoho pekáče.
500 g brambor 1/2 brokolice 1/2 květáku 3 cibule 50 g vlašských ořechů 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce másla sůl, pepř Na bešamel: 2,5 dl mléka 150 g ovčího sýra (ev. jiného) 50 g másla 50 g hladké mouky 2 žloutky sůl, muškátový květ Bramborový nákyp s brokolicí, květákem a cibulí - recept Oloupané brambory povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme je, necháme částečně vychladnout a nakrájíme na plátky. Brokolicí a květák povaříme asi 2 minuty v osolené vodě, scedíme, zprudka zchladíme ledovou vodou, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Oloupané, nahrubo nakrájené cibule orestujeme na oleji s kouskem másla a nasekanými ořechy, osolíme a opepříme. Máslo na bešamel rozehřejeme, přidáme hladkou mouku, vymícháme a zalijeme mlékem a za občasného míchání provaříme asi 10 minut. Bešamel dochutíme solí, muškátovým květem a minutu převaříme. Hotový bešamel za občasného promíchání vychladíme ve studené lázni a pak do něj vmícháme prošlehané žloutky a nastrouhaný sýr. Zapékací formu vytřeme olivovým olejem, na dno naskládáme plátky brambor, na ně dáme orestovanou cibulí a navrch rozložíme brokolici a květák. Vše zalijeme připraveným bešamelem a uhladíme stěrkou. Bramborový nákyp s brokolicí, květákem a cibulí pečeme v troubě vyhřáté na 180° C asi hodinu dozlatova. Vydáno dne 25. 03. 2010 | 3121 přečtení | ![]() ![]() Bramborový nákyp s brokolicí, květákem a cibulí
|
Odpovědná osoba a majitel webu: Martin Šťastný © 2021 |
RSS kanál - k volnému použití na Váš web |