Frankfurtská polévka

Autor: redakce <martin.st(at)centrum.cz>, Téma: Ostatní polévky, Vydáno dne: 20. 06. 2009

1 větší cibule
2 lžíce sádla
200 g točeného salámu nebo párků
5 ks středních brambor
3 - 4 lžíce hladké mouky
sladká a pálivá paprika
sůl, pepř
mléko


Frankfurtská polévka - recept

Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky a osmažíme, pak přidáme koření a hned zalijeme vodou nebo vývarem. Chvíli povaříme, pak přidáme nakrájené brambory, osolíme a vaříme až jsou brambory měkké. Mezitím rozmícháme v troše studené vody hladkou mouku a polévku zahustíme. Ještě chvíli polévku povaříme a podle potřeby dochutíme.
Kdo chce, může polévku zjemnit trochou mléka.