OK RECEPTY - kuchařka - vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky... |
|
OK RECEPTY - MENU | Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: info@alida.cz |
LEVNÉ RECEPTY
OK menu
MASO
Na ohni a na grilu...
Guláše
Vepřové maso
Hovězí maso
Drůbež
Ryby
Zvěřina
Dary moře
Ostatní maso
Sojové maso
OSTATNÍ JÍDLA
POLÉVKY
SLADK? JÍDLA
STUDEN? KUCHYNĚ
|
Litinová pánev na palačinkyPalačinky jsou dobrota, kterou uctíte jak mlsné jazyky ujíždějící na sladkém, tak gurmány, kteří sladkému příliš neholdují. Palačinky je totiž možné připravit jak ve sladké verzi, tak naslano.
Než však palačinku naplníme a srolujeme, musíme ji usmažit. Abychom dostali hebké tenké palačinky, je třeba správně připravit těsto a vzít si k ruce nepřilnavou pánev.
» přečíst celý článek - recept | Vydáno dne 26. 04. 2019 | 1112 přečtení ![]() ![]() Krémová česneková omáčkaI přesto, že se nám už blíží jaro a některé dny nás sluníčko už pořádně zahřeje a svými paprsky nám doplní energii, pořekadlo „Březen, za kamna vlezem“ stále platí! A počasí nám v tuhle roční dobu ještě rádo servíruje upršené a chladné dny.
» přečíst celý článek - recept | Vydáno dne 28. 03. 2019 | 1163 přečtení ![]() ![]() Hubněte zdravě s krabičkovou dietouLéto se blíží a řada lidí řeší tradiční problém: Je potřeba shodit nadbytečná kila. Může existovat zdravá dieta, která skutečně funguje? Odpověď zní: Ano. V čem tkví tajemství?
» přečíst celý článek - recept | Vydáno dne 18. 03. 2019 | 1199 přečtení ![]() ![]() Bazalka: Rostlina, která chutná i léčíBazalka je nízká aromatická rostlina s podlouhlými listy a původem z Indie. Do Evropy se dostala v 16. století a poměrně rychle u nás zdomácněla. V oblibě ji mají hlavně Italové. Tvoří významnou součást jejich kuchyně a používá se při přípravě mnoha pokrmů. Patří na pizzu, špagety různých druhů i do salátů. Zejména v receptech, kde jsou i rajčata. Je i hlavní složkou pesta, což je zelená omáčka z bazalky, soli, olivového oleje, parmezánu, česneku a piniových oříšků.
» přečíst celý článek - recept | Vydáno dne 16. 01. 2019 | 842 přečtení ![]() ![]() POTRAVINY, KTERÉ OBSAHUJÍ NEJVÍCE BÍLKOVINO tom, že bílkoviny jsou pro sportovce a aktivní lidi důležité, není pochyb. Na jakém principu fungují bílkoviny jsme již psali. Tentokrát se budeme věnovat tomu, kolik bílkovin by měl běžný člověk i sportovec denně přijmout a které potraviny mají nejvyšší podíl proteinů.
» přečíst celý článek - recept | Vydáno dne 19. 12. 2018 | 1006 přečtení ![]() ![]() Nahrazujeme živočišné bílkoviny. Které rostlinné zdroje jsou pro tělo nejvýhodnější?
Problém s příjmem dostatečného množství kvalitních bílkovin se nejčastěji týká vegetariánů a veganů, kteří odmítají jíst maso či dokonce veškeré živočišné produkty.
Ponechme jejich důvody stranou a zaměřme se na konkrétní rostlinné bílkoviny, které dokáží ty živočišné plnohodnotně nahradit. Stačí si zvolit ty správné zdroje. Výběr je opravdu bohatý.
» přečíst celý článek - recept | Vydáno dne 08. 06. 2018 | 1064 přečtení ![]() ![]() Zeleninové smoothieHlavní ingredience u tohoto zeleninového smoothie je silná trojice zeleniny - rajčata, okurky a paprika. Vše ostatní už je o mixéru a doladění smoothie podle našich chutí. Inspirovali jsme se tentokrát na webu Pomodo, kde jsou zajímavé smoothie recepty. » přečíst celý článek - recept | Vydáno dne 18. 05. 2018 | 1150 přečtení ![]() ![]() Kynuté těsto: jak správně zadělat?Nebojte se kynutého těsta, jeho příprava není složitá, stačí se držet několika osvědčených zásad a k odpolední kávě můžete servírovat nadýchané buchty nebo domácí mazanec.
K přípravě kynutého těsta se používají kvasnice neboli droždí. To obsahuje živé organizmy, které pouze „spí“, než je patřičnými úkony probudíme k životu.
» přečíst celý článek - recept | Vydáno dne 14. 05. 2018 | 2079 přečtení ![]() ![]() Jak si nejlépe připravit ledový čaj?Čerstvé a lahodné osvěžení v podobě ledového čaje, může i ve vás vzbudit v letních měsících zájem. Nákupní centra v horkých dnech využívají situace a nabízejí nespočet druhů tohoto nápoje. Velká část těchto produktů v PET lahvích bohužel obsahuje až nezdravé množství cukru, barviv a podobných látek, které zákazníka často odradí. Stejně chutný nápoj můžete vytvořit v pohodlí vašeho domova, s tím rozdílem, že vynecháte přídavné látky a ledový čaj si tak zachová jedinečnou přírodní chuť. » přečíst celý článek - recept | Vydáno dne 30. 08. 2017 | 1471 přečtení ![]() ![]() Plný hrnec kuřecího masa + foto postup
» přečíst celý článek - recept | Vydáno dne 25. 07. 2017 | 7250 přečtení ![]() ![]()
index | 1-10 | následující | Celkem 1928 receptů a článků
OK RECEPTY - kuchařka - vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky...
|
Odpovědná osoba a majitel webu: Martin Šťastný © 2021 |
RSS kanál - k volnému použití na Váš web |