Zvěřinový guláš

750 g masa srnčího, jeleního, dančího nebo kančího (nejlépe z plece)
100 g slaniny
200 g cibule
10 g sladké mleté papriky
kmín, mletý pepř
majoránka, 1 bobkový list
2 stroužky česneku
lžíce octa
20 g hladké mouky
4 lžíce rajčatového protlaku
1 dl bílého vína
zelená petrželka
voda nebo vývar na podlití

Zvěřinový guláš – recept

Očištěné maso opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme na kostky a osolíme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme v ní nadrobno nakrájenou cibuli, dáme k ní připravené maso a rychle ze všech stran opečeme.
Pak přidáme papriku a ostatní koření, rozetřený česnek, ocet, rajčatový protlak a za stálého podlévání vodou a míchání dusíme, až je maso na zvěřinový guláš poloměkké. Potom šťávu necháme vysmahnout a zbylou šťávu s tukem zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem, přidáme víno a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Hotový zvěřinový guláš podle potřeby ještě přisolíme a jednotlivé porce sypeme drobně sekanou zelenou petrželkou.
Jako přílohu podáváme vařené brambory, špekové knedlíky, chléb nebo bílé pečivo.