Vánoční bylinkový losos

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Vánoční bylinkový losos

4 filety z lososa
200 ml smetany
100 g másla
1/2 lžíce hladké mouky
1 citrón
svazek čerstvé bazalky
sůl, pepř



Očištěný lososový filet ze všech stran osmažíme na másle dorůžova.
Smetanu nalijeme do kastrolku a při mírné teplotě přivedeme k varu. Do hrnečku dáme 1/2 polévk. lžíce hl. mouky a zalijeme studeným mlékem. Vzniklou směs důkladně rozmícháme a vlijeme do vroucí smetany. Zahuštěnou omáčku nepřestáváme míchat, aby se nevytvořily hrudky.Bazalku opláchneme a nasekáme na drobné kousky, poté přidáme do smetanové omáčky a ještě chvilku povaříme.
Omáčku dochutíme několika kapkami citrónové šťávy, špetkou solí a pepře. Na závěr přidáme ještě 100 g másla - tím omáčka získá velice jemnou chuť.

TIP

Lososové filety podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Ozdobit můžeme snítkou bylinek.



[Akt. známka: 2,00 / Počet hlasů: 2]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 17. 11. 2007 | 2081 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Vánoční bylinkový losos
Losos, ryba, bylinky

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |