Váječná omeleta s jablky a slaninou

3 vejce
3 plátky anglické slaniny
1 lžíce másla
1 malé jablko
sůl a mletý pepř
cukr moučka na poprášení

Váječná omeleta s jablky a slaninou – recept

Jablko omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme asi na půlcentimetrové plátky. V nepřilnavé pánvi rozpustíme lžíci másla, vložíme plátky z jablka a na mírném ohni je opečeme po každé straně asi minutu.

Plátky jablka přendáme na talíř a v pánvi opečeme tři plátky slaniny. Zalijeme třemi rozšlehanými vejci s trochou soli, několikrát promíchneme tuhnoucí vejce vidličkou od krajů ke středu a na ně naskládáme kolem dokola opečená jablka a omeletu dopečeme.

Pečeme, dokud vejce neztuhnou. Povrch jablkových plátků osolíme a vydatně opepříme, můžeme ho ještě lehce poprášit cukrem. Váječnou omeletu s jablky a slaninou ihned podáváme.

Tip


Použijte prorostlou anglickou slaninu nebo i sušenou italskou či jinou slaninu či šunku.