Pstruh na másle a víně

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Pstruh na másle a víně

pstruh
máslo
hladká mouka
bílé víno
sůl, kmín, bylinky



Očištěného a vykuchaného pstruha osolíme, posypeme kmínem a zaprášíme moukou. Na pánvi rozpustíme máslo a pstruha krátce po obou stranách osmahneme. Pak ho "posadíme" na břicho (roztáhneme boky) a podlejeme 2 dcl bílého vína. Zasypeme čerstvýma zelenýma bylinkama (petržel, tymián, rozmarýn, libeček...) a dusíme do měkka. Je to velmi lehké jídlo. Podáváme s vařeným bramborem.

TIP

můžeme nakonec na pár minut strčit do rozpálené trouby - pokud se těšíme na kůrčičku
rybě neublížíme česnekem
před konzumací (pokud je ryba OK udělaná) jedním tahem vyjmeme ze pstruha páteř a většinu kostí
citrónová šťáva se obecně snáší s bílým rybím masem
jako kluci jsme na Rejvízu v Jeseníkách chytali pstruhy do ruk a pak jsme je vykuchali, osolili, zaprášili moukou a dusili je v ešusu na másle - podobným způsobem jako v receptu - ale skromněji - výsledek byl fantastický, navíc voněl ohněm a dřívím ...



[Akt. známka: 2,00 / Počet hlasů: 4]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 13. 11. 2007 | 1724 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Pstruh na másle a víně
ryba ryby pstruh máslo

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |