Panenka pečená v pepřové omáčce

400g panenky

200ml smetany ke šlehání

200ml vývaru (i z kostky)

100g tenkých plátků anglické slaniny

1 lžíce hrubě nadrceného pepře (černý, červený, zelený – potlučené v hmoždíři nebo paličkou)

2 lžíce másla

2-3 lžíce hladké mouky

sůl a olej

Maso nakrájíme na zhruba 1,5 cm plátky, maso zlehka naklepeme, osolíme a zprudka na rozpálené pánvi dohněda opečeme. Vyjmeme panenku a zabalíme do plátků anglické slaniny.
V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme lžíci nadrceného pepře, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme studeným vývarem a posléze šlehačkou. Povaříme než nám směs zhoustne a poté přelijeme do zapékací misky. Do omáčky vložíme porce masa zabalené do slaniny a pečeme ve vyhřáté troubě na 210°C asi 30 minut.