Kedlubnová krémová polévka


  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Kedlubnová krémová polévka

2 větší kedlubny
sůl
1 lžíce másla
250 ml sladké smetany
citrónová šťáva
špetka cukru
1 lžíce hladké mouky
1/2 kostky masoxu nebo zeleninového bujónu
zelená petrželka nebo pažitka



Kedlubnová krémová polévka - recept

Oloupané, omyté kedlubny nastrouháme na jemném struhadle. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme do něj nastrouhané kedlubny, za stálého míchání chvíli v másle podusíme, pak zalijeme vodou. Přidáme sůl, masox (nebo zeleninový bujón) a povaříme. Ve studené smetaně dobře rozkvedláme mouku, vlijeme do vařící polévky a ještě asi 10 minut povaříme.
Chuť polévky doladíme několika kapkami citrónové šťávy a špetkou cukru.
Nakonec vmícháme nasekanou petrželku nebo pažitku.

Kedluibnová krémová polévka může být podávána nejen jako polévka, ale též jako výborné lehké letní jídlo, zejména, když si k ní dáme slané rohlíky.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 07. 06. 2009 | 2358 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Kedlubnová krémová polévka
Kedlubnová krémová polévka, kedlubny, smetana, masox, máslo, zelená petrželka

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |