Jak oloupat rajče + foto

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Jak oloupat rajče + foto

Jak oloupat rajčeNěkdy při vaření používáme čerstvá rajčata. Pokud výsledný pokrm - tedy například polévku nebo omáčku budeme cedit přes cedník, rajče neloupeme. Ale pokud přidáváme rajčata do jídel, která se budou konzumovat bez cezení, měli bychom používat k vaření rajčata oloupaná - zbavená slupky. Ta je totiž po tepelné úpravě v jídle docela rušivá - jsou to takové ty ostré žmolky, které dokáží zničit celé jídlo. Přitom oloupat rajče je otázka chviličky...



Připravíme si vroucí vodu. Nalejeme ji do většího hrníčku. Rajče nařízneme na špičce do kříže - mělký řez můžeme vést klidně podél celého rajčete, ale úplně stačí jen pár cm od špičky...

Jak oloupat rajče


Rajče ponoříme do horké vody na 10-20 sekund.

Jak oloupat rajče


Rajče napíchneme na špičku nože nebo ostrou vidličku, vytáhneme jej a ihned olupeme - jakmile trochu zchladne, už se špatně loupe! Pokud loupeme rajčat více, po každém druhém dáme novou - vroucí vodu - jinak se rajčata nespaří a nepůjdou dobře oloupat.

Jak oloupat rajče



[Akt. známka: 1,79 / Počet hlasů: 33]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 11. 03. 2008 | 16053 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Jak oloupat rajče + foto
olupané rajče, loupání rajčete

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |