Bažant pečený na slanině

1 bažamt
60 g slaniny
1 lžíce oleje
1 cibule velká
nové koření
celý pepř, sůl
20 g másla
vývar z masoxu

Bažant pečený na slanině – recept

Dobře očištěného a vykuchaného bažanta opálíme, opláchneme ve vlažné vodě, osušíme, protkneme menší polovinou slaniny a osolíme na povrchu i uvnitř.
Zbylou drobně pokrájenou slaninu rozškvaříme na oleji, přidáme drobně pokrájenou cibuli, usmažíme ji dozlatova, přidáme koření a zalijeme vývarem. Zahřejeme jej k varu, přidáme připraveného bažanta, dáme do trouby a pečeme. Při pečení jej přeléváme mastnou šťávou a podléváme vývarem. Když je bažant pečený na slanině hotový, zjemníme šťávu čerstvým máslem.

Bažanta pečeného na slanině podáváme s vařenými brambory a červeným zelím nebo s brusinkovým kompotem.