Pečenáče v nálevu s cibulkou

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Ryby, Vydáno dne: 24. 12. 2007

Vyrábím je ze zbylých porcí smaženého štědrovečerního kapra
2 větší cibule (1 může být červená)

Nálev:

750 ml vody
250 ml 8% octa
1/2 deka

Pečenáče v nálevu s cibulkou - recept

Nejdříve si připravím nálev - vodu uvedu do varu, poté přileji ocet, přidám deko a vařím 5 minut. Hotový nálev nechám vychladnout.
Cibule nakrájím na kolečka, která překrojím na poloviny.
Do zavařovací sklenice rovnám kousky ryby, které prokládám cibulí, pak zaliji nálevem. Sklenici uzavřu a nechám stát v chladu.
Asi za 5 - 6 dnů jsou pečenáče v nálevu s cibulkou hotovy.

TIP

Nezbudou-li vám smažené porce vánočního kapra, stojí za námahu si tuto lahůdku vyrobit nově. To pak rybu naporcujte na menší filátka, obalte v trojobalu, usmažte a postupujte popsaným způsobem.