Smažený kapr "netradičně"

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Ryby, Vydáno dne: 17. 12. 2007

1,5 kg kapra
česnek, sůl, mletá paprika
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
špetka oregana, špetka majoránky
250 g oleje
citron na ozdobení

Smažený kapr "netradičně - recept

I taková "banalita" jako je smažený kapr může mít mnoho způsobů přípravy. Kapra očistíme, vykucháme, naporcujeme. Porce osušíme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a necháme půl hodiny odležet.
Potom obalíme v hladké mouce, do které jsme přimíchali papriku (když už netradiční smažený kapr - tak třeba i do pálivé), obalíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance smíchané s oreganem a majoránkou.
Smažíme na oleji nebo Ceresu po obou stranách.
Smažený kapr se může ozdobit plátkem citrónu.

TIP


smažený kapr je chutný i druhý den, ohřát jej můžeme na pekáčku v troubě na papíru na pečení a pod pekáček dáme menší hrnec s vodou