Smažený vánoční kapr

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Ryby, Vydáno dne: 06. 12. 2007

kapr
citronová šťáva
mléko
sůl
vejce
strouhanka
hladká mouka
olej

Kapra očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce zakápneme citronovou šťávou (ryba získá jemnější chuť). Do větší nádoby nalijeme mléko (asi 1/4 litru) a jednotlivé porce do něj vložíme.
Necháme jej naloženého přes noc. Poté rybu vyjmeme a osolíme.
Porce kapra poprášíme moukou, namočíme ve vejcích rozšlehaných s mlékem a obalíme ve strouhance.
Smažíme jednotlivé porce ve vyšší vrstvě oleje, aby se dostatečně propekly. Po osmažení je necháme okapat na papírové utěrce.

Takto udělaný kapřík chutná znamenitě!