Obyčejný kapr

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Ryby, Vydáno dne: 13. 11. 2007

1 kapr
hladká mouka
olej, sůl, pepř, kmín, mletá paprika

Očištěného kapra naporcujeme na podkovy. Do pekáčku naklademe podkovy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a zlehka zalijeme olejem. Poprášíme hladkou moukou smíchanou s mletou sladkou paprikou. Opatrně podlejem vodou (abychom nespláchli mouku) a dáme do vyhřáté trouby na 45-60 minut péct. Abychom si vytvořili OK kůrčičku - docela často poléváme kapra výpekem.

TIP

můžeme přidat prolisovaný česnek, ještě lépe jím porce kapra předem potřít a nechat pár hodin odležet
místo vody podlejeme kapra bílým vínem nebo černým pivem
s kořením se dají dělat kouzla - ryba má ráda čerstvé zelené koření - například jemně usekaná petrželka nebo pažitka