Pečený kapr s křenovou šlehačkou

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Ryby, Vydáno dne: 00. 00. 0000

4 porce kapra (podkovy)
80 g másla
150 ml smetany ke šlehání
100 g čerstvého křenu
sůl, mletý pepř
šťáva z 1 citronu
hrst sekané petrželky

Pečený kapr s křenovou šlehačkou - recept

Očištěné podkovy z kapra osolíme a podle chuti opepříme. Pokapeme je citronovou šťávou a 10 minut necháme odležet.
Smetanu vyšleháme dotuha. Křen oloupeme a na struhadle nastrouháme najemno. Asi 4 lžičky křenu oddělíme a necháme stranou. Zbylý křen zlehka vmícháme do šlehačky.
Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a velmi zvolně na něm opečeme porce kapra (z každé straně asi 8 minut).
Podkovy rozdělíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou. Každou ozdobíme křenovou šlehačkou a poprášíme strouhaným křenem, který jsme si nechali stranou, no a pečený kapr s křenovou šlehačkou je hotov.